I modlisz by sie nie porysował lakier. Chyba jestem na tym punkcie przewrażliwiony. Jakos staram sie jak tylko mogę nie mieć z nim kontaktu
jesli zaraz po myciu tego dokonasz to nic strasznego z lakierem się stac nie może
Zamieszczone przez neck99
Rozumiem, że to to samo tak ? Co polecasz przy zastosowaniu raz na tydzień myjka na stacji + ... ??
BTW: czy na stacji myć sama wodą czy można myc woda z tym płynem co dają do tych myjek ?
Pierwszy to QD czyli ostatecznie wypełnia to co zrobiłeś z lakierem, dodatkowo pogłębia połysk i zabezpiecza proces czyszczenia, woskowania itp więc to będzie ok.
Drugi to wosk w spreyu - dla niektórych wygodniejszy w użyciu.
Na pospolitej myjni, tak zabezpieczony lakier spokojnie przetrwa dobrych kilka/nascie myć. Możesz samą wodą lub z dodatkiem płynu.
ShiningCar, dzięki za info rozumiem ze mam wybrać albo OPTIMUM Instant Detailer & Gloss Enhancer - QuickDetailer albo OPTIMUM Car Wax - Wosk w spreju a nie to i to ?
Na 157 stronie pytałem o poradę odnośnie zaczynającej przecierać się skóry. Użyłem mleczka z Sonaxa i jak na amatorskie poczynanie moje, to efekt wyszedł super. No... wiadomo, przetrać nie zlikwidował :lol: ale skóra na kierownicy, dźwigni zmiany biegów i ręcznym nabrała super koloru i stała się jakby świeża - prawie jak nowa. Nic nie ślizga się.
Pierwszy to QD czyli ostatecznie wypełnia to co zrobiłeś z lakierem, dodatkowo pogłębia połysk i zabezpiecza proces czyszczenia, woskowania itp więc to będzie ok.
Drugi to wosk w spreyu - dla niektórych wygodniejszy w użyciu.
Nie spotkałem się jeszcze z opinią, by Optimum Car Wax był wygodniejszy w użyciu od Optimum Instant Detailer Jest zupełnie na odwrót. Optimum Car Wax trzeba od razu polerować, bezpośrednio po spryskaniu elementu. Inaczej produkt może przyschnąć i cięzej go będzie wypolerować.
A coś o produktach Optimum wiem, ponieważ jestem bezpośrednim i oficjalnym importerem :wink:
Spróbuj kiedyś produkty COLOURLOCK - bardzo dobre.
Zdecydowanie bardziej polecam kosmetyki LederZentrum. Naprawdę pięknie czyszczą i odyzwiają skórę.
Ale myslę ze za bardzo zaczynacie tu reklamowac swoje produkty
Tu ludzie pytają głównie o sposób i metody pracy.
Big, dzięki za pomoc w doborze kosmetyków...
efekt rzeczywiście super
pytanie tylko ile sie utrzyma, mogłaby być taka piękna już na zawsze :szeroki_usmiech
efekt można zobaczyć:
Jeśli bedziesz odpowiednio ten efekt pielęgnował tzn. myl auto szamponem o neutrlnym PH, nie jeździł na szczoty, uzywał detailerów do podtrzymania efektu to efektp owieniemn utrzymać się ok. 4 miesięcy.
a ja mam pytanie do szanownych forumowiczów...
powoli zdobywam wiedzę o auto detailingu (będę męczyć swoją skodzinkę i galaxa ojca :diabelski_usmiech ), ma wybrane kosmetyki ale mam spory problem jeśli chodzi o aplikatory, mikrofibry itp itd
jestem zdecydowany na mycie rękawicą (mam już wybraną)
ale nie wiem jakie aplikatory i mikrofibry kupić...
proszę o pomoc w tym temacie.
Tak wyczytałem na stronie Poorboys. Najpierw PW Profesional Polish potem BH a potem EX-P . Mam nowe auto, lakier ok to pominołem etam PP. Na opakowaniu BH napisane że można pokryć woskiem albo sealantem.
Tak wyczytałem na stronie Poorboys. Najpierw PW Profesional Polish potem BH a potem EX-P . Mam nowe auto, lakier ok to pominołem etam PP. Na opakowaniu BH napisane że można pokryć woskiem albo sealantem.
Ja ostatnio widziałem prezentację gdzie auto zanim wyjechało z salonu przeszło pełny detailing :wink:
Co do PP, BH i EX-P jest to strategia, ale w tej branży dróg jest kilka, jeśli tylko są skuteczne to jak najbardziej ok
Komentarz